Tuesday, 31 May 2011

Of Tranquillity and Silence

A Picture Paints a Thousand Words

Photo: A boater on a lake in Indonesia


Siti Gunung, Indonesia
Tranquility and Silence perfectly captured on camera


Source here

3 comments:

Anonymous said...

Amat menakjubkan. Sekali imbas disangkakan gambar ini sebuah lukisan. Begitu indah sekali tanah Nusantara kita -- itulah yang saya kekadang rasakan.

eddy said...

Nusantara ini lah tanah air kita yang sangat kaya dengan keindahan semulajadi Bro, walaupun ada sempadan negara tapi rumpun bangsa sama, keindahan yang kita nampak pun lebih kurang sama.

Anonymous said...

Selain bangsa Moro di Mindanao dan kepulauan selatan Filipina, adakah warga-warganya yang lain juga serumpun agak-agak? Sekilas pandang, nampak Melayu juga kan? Terbaca saya bahawa Jose Rizal mengaku dirinya Melayu.

Kelakar betul tengok politik murahan DAP. Poster girlnya Hannah Yeoh (such a political animal!) macam mahu buat 'ethnic cleansing' aje -- anaknya yang baru lahir itu dijajakan sebagai bukan berbangsa Cina, bukan berbangsa India tetapi ibarat seorang Hawa bangsa Malaysian First.

Kalau gitu baik diajarnya anak itu kelak bertutur di rumah Bahasa Malaysia sebagai bahasa ibunda dan dimasukkan sekolah kebangsaan nanti. Pengikut-pengikut tegarnya tak reti nak cerminkan diri betapa hipokrit mereka. Jika tak lagi mengaku diri bangsa Cina, buat apa nak teruskan sekolah Cina?